Over ons

Wij werken sinds 2012 met veel plezier samen in het begeleiden van systeemopstellingen. We hebben allebei een andere achtergrond (Jeroen een meer alternatieve, Wilmy een meer reguliere) maar ontmoeten elkaar in onze manier van opstellen en kijken naar klachten en systemen. En we herkennen veel bij elkaar in onze manier van mens en therapeut zijn. De kern van onze aanpak: je gewaar zijn van je innerlijke sensaties en belevingen, zodat je weer leert leven vanuit je zielsverlangen, weer keuzes maakt vanuit je hart en deze kunt vormgeven/vertalen met je geest.

We vinden het belangrijk om een veilige, open, ongedwongen energie en setting te creëren waarin iedereen de mogelijkheid heeft om in verbinding met zichzelf en het systeem te komen.

In onderstaand filmpje vertellen we meer over de basis van onze aanpak.

Jeroen Saris

Al van jongs af aan ben ik bekend met zowel het aardse als energetische. Mijn vader had een eigen groothandel in installatietechniek en mijn moeder had een praktijk voor Reiki en chakra therapie aan huis. Op mijn zesde haalde ik mijn eerste Reiki graad in de eerste Reiki kinderklas in Nederland. Ik heb met behulp van zowel de reguliere als energetische zorg leren omgaan met de scheiding van mijn ouders op jonge leeftijd, zware epileptische aanvallen, een gekneusde nek en (een jaar later ;)) gebroken nek tijdens mijn tienerjaren. Mijn belangrijkste les hierin was leren omgaan met de beperkingen en deze om te zetten in mogelijkheden. Ik heb natuurgeneeskunde gestudeerd en sinds die tijd heb ik ook diverse andere opleidingen en cursussen gedaan. 

Jeroen Saris

Ik ben in 2000 voor mijzelf begonnen met het Centrum voor Energetische Ontwikkeling. In de loop der jaren ontwikkelde ik mijn eigen mens visie genaamd Inner Language of the Soul, deze visie is de basis van waaruit ik leef en werk. Sinds 2005 geef ik samen met mijn moeder Tineke van Laar, de opleiding De Leerweg van de Ziel. Een opleiding tot energetisch therapeut en voor persoonlijke bewustwording. In de eerste jaargang leerde ik Wilmy kennen. Zij nodigde me uit om een keer deel te nemen aan haar workshops familieopstellingen. Ik wist meteen dat ik ook op die manier wilde werken. In 2007 heb ik een opleiding  familie - / systeem opstellingen gevolgd. Sindsdien begeleid ik maandelijks workshops opstellingen.

In mijn leven, gezin en werk staat geaard zijn in het hier en nu voorop in combinatie met alle kosmische kennis en energetisch werk. Voor mij is het van belang dat ik wat ik uitdraag in mijn werk iedere dag probeer te leven als mens en andersom. Dit her-innert me iedere dag aan het gevoel van oneindige mogelijkheden waar we allemaal mee geboren worden. Hier vind je meer informatie over mijn volledige aanbod.

(Wilmy over Jeroen)

Jeroen’s kracht ligt in het laten voelen en ervaren hoe ziel, lichaam en geest samen een drie-eenheid vormen. Hij weet op nuchtere wijze met humor, het proces helder en lichter te maken zonder dat het proces kracht of intensiteit verliest. Jeroen voelt en ziet de kleinste energiebewegingen in een opstelling.

Jeroen ging in gesprek met Jeffrey Zwinkels over zijn leven en werk, sjamanisme, gewaarzijn en opstellingen. Je kunt het gesprek luisteren via de podcast die zij opnamen.

[podcast_episode episode="1199" content="title, excerpt, player"]

Wilmy Seykens

Ik studeerde in 1996 af als ontwikkelingspsycholoog aan de universiteit Nijmegen. In mijn eerste werkzame jaren werkte ik met kinderen en gezinnen. Mijn focus lag met name op de begeleiding van ouders bij de problemen die zij ondervonden met (de opvoeding van) hun kinderen. In mijn privéleven liep ik vast door te veel in mijn hoofd oplossingen te zoeken voor mijn persoonlijke problemen en patronen en ik werd depressief.

Ik besloot in therapie te gaan ging bij een energetisch therapeute. Gaandeweg de therapie stopte ik met werken als psycholoog, omdat ik alle zorg en aandacht die ik in me had, voor mezelf nodig had. Ik verdiende de kost als operateur bij het filmhuis van Nijmegen (een uit de hand gelopen hobby die nu goed van pas kwam).

Wilmy Seykens

Mijn therapeut noemde me tijdens een van onze sessies een ‘wandelend hoofd op stokjes’. Gaandeweg de therapie ontdekte ik de wijsheid in de signalen van mijn lichaam. Door deze persoonlijke ontwikkeling veranderde ook mijn visie op therapeut zijn. Ik realiseerde me dat als ik weer als therapeut zou gaan werken, mijn intuïtie en hoog sensitiviteit een plek zouden krijgen in mijn werkwijze.

Ondertussen ging mijn proces verder en volgde ik een opleiding systeemopstellingen en een opleiding tot energetisch therapeute. In beide opleidingen kreeg mijn werkwijze als therapeut en mijn leven steeds meer vorm. De kern van mijn leven en werk is: erkennen wat er is: wie je was, wie je bent, wat er speelt en dit integreren in je levensloop, je persoonlijke groei. Een proces van bewustwording dat eenmaal begonnen nooit meer stopt. Sinds 2004 werk ik weer als vrijgevestigd psycholoog in mijn eigen praktijk. Uitgebreide informatie over mijn volledige aanbod lees je op wilmyseykens.nl.

(Jeroen over Wilmy)

Met haar heldere blik komt Wilmy op nuchtere wijze en zonder omwegen snel tot de kern van het proces. Met haar open en accepterende houding biedt zij een veilige bedding om de pijn van het proces te voelen. Ze gebruikt haar humor en Jip en Janneke taal om complexe gevoelens en dynamieken te verhelderen. Wilmy heeft de gave om altijd het overzicht en grotere context van een opstelling in de gaten te houden.

 

Wilmy nam een podcast op met Jeffrey Zwinkels waarin zij spraken over hoe systeemopstellingen een rol hebben gespeeld in haar persoonlijk leven, hsp en het belang van je eigen plek innemen.