Laden Evenementen

Themadag Samengestelde gezinnen/ co-ouderschap

20 januari 2024, van 09:30 tot 18:00


Soms schuurt het zo in of rond je samengestelde gezin, dat je met je handen in het haar zit. Wat is er aan de hand en waar komen al die fricties toch vandaan?

Wanneer je met je nieuwe liefde een nieuw (samengesteld) gezin vormt loop je ongetwijfeld tegen veel hobbels op. Niets binnen je samengestelde gezin is vanzelfsprekend, alles moet opnieuw uitgevonden worden. De gewoontes die je met je ex had opgebouwd blijken vaak met een nieuwe partner niet te werken.

Wanneer er kinderen uit een eerdere relatie zijn sta je voor de uitdaging om een opvoedingsmodus te vinden waarin iedereen tot zijn recht en tot groei en bloei komt.

En welke plek krijgt ‘de andere ouder’: als ex-partner maar ook als ouder?
Waar eindigt je oude gezin en hoe neem je dit mee in je nieuwe gezin?

Mocht je benieuwd zijn naar de systemische principes die werken binnen een samengesteld gezin en hoe dit jullie kan helpen om een liefdevolle, harmonieuze thuisbasis te vormen, dan ben je van harte welkom op deze thema dag.

Na een korte inleiding over hoe systemen werken, wordt er met opstellingen gewerkt. De vraag die je inbrengt word eerst kort besproken, waarna wordt bepaald wat en wie er wordt opgesteld. Er worden representanten gekozen voor jezelf en de andere familieleden/symptomen, die je dan intuïtief een plaats geeft in de ruimte.

De verborgen patronen binnen het systeem worden hierdoor zichtbaar in de opstelling. Door o.a. de posities van de representanten te veranderen wordt gezocht naar een manier om deze patronen te doorbreken en een oplossing hiervoor te vinden.

Deze workshop is bedoeld voor mensen die in hun dagelijks leven te maken hebben met samengestelde gezinnen en co-ouderschap.

download hier de flyer

Aanmelden workshop

  Gegevens

  Datum:
  20 januari 2024
  Tijd:
  09:30 tot 18:00

  Locatie

  Sarvata
  Schependomlaan 17e
  Nijmegen, 6542RL Nederland
  + Google Maps

  Organisator

  De Taal van je Ziel
  Telefoon:
  06-28573215 / 06-41624847
  E-mail:
  info@detaalvanjeziel.nl
  Site:
  Bekijk de site van Organisator